Als we de complexe uitdagingen vandaag de dag met elkaar willen oplossen, moeten we optimaal gebruik maken van onze eigen menselijke capaciteiten. De mens heeft namelijk een grenzeloze potentie en is van nature een vindingrijk en creatief wezen. Om deze talenten te versterken zullen we anders moeten omgaan met computers en deze eindelijk gaan inzetten waarvoor ze bedoeld zijn: om ons in onze kracht te zetten.

Ons verhaal

Error. This page doesn’t exist. 404. Foutmelding…

De chatbot stuurt je naar een FAQ, de FAQ stuurt je naar de customer service en de customer service snapt niet waarom je überhaupt dat probleem hebt, want ‘zo staat het niet in ons systeem’. Herkenbaar?

In een ideale wereld weten we precies te voorspellen welke uitdagingen op ons pad gaan komen en hoe we daarop inspelen. Alleen in werkelijkheid loopt het altijd anders dan verwacht. In werkelijkheid moeten wij dagelijks inspelen op veranderingen.

Improviseren noemen we dat.

Vreemd genoeg zien wij daar niks van terug in onze computersystemen.

Steeds vaker zien we dat er juist programma’s worden ontworpen die voor alle vragen één oplossing moeten bieden. Alsof klanten, medewerkers en bezoekers maar één kant op kunnen en alsof slechts één antwoord mogelijk is. Het gevolg is vaak erger dan we denken. Gedemotiveerde medewerkers, geïrriteerde bezoekers en verwachtingen van klanten die niet waargemaakt kunnen worden. Kortom heel veel frustratie.

De realiteit vraagt inmiddels écht om een andere benadering, om niet de software maar juist de mens zelf versterken. Om niet meer rechtlijnig te denken, maar vloeiend. Ook in computerprogramma’s. Zodat wij, als mens, zélf de juiste tools in handen hebben om goed in te spelen op veranderingen.

Software die mét je werkt.

 

Ons Team

Wij zijn Jonathan en Erik. Twee software developers met een passie voor antropologie en psychologie. Ja dat lees je goed, wij hebben een fascinatie voor computers én menselijk gedrag. Een combinatie die je in deze industrie niet vaak tegenkomt, terwijl die twee onderwerpen juist zo erg met elkaar verbonden zijn.

Wij zien onszelf als echte softies. Developers met een hart voor het welzijn van mens en natuur. Geïnspireerd door de ervaring en kennis van Dave West, die ons nog steeds bijstaat met advies.

Jonathan

Guild Partner

Al vanaf mijn 5e jaar heb ik een fascinatie voor computers. Dé reden waarom ik uiteindelijk ook informatica ben gaan studeren. Mijn creativiteit en probleemoplossend vermogen bleek ik goed toe te kunnen passen bij het bouwen van software. De virtuele wereld gaf mij daarin een onbegrensde vrijheid.

Inmiddels werk ik al meer dan 20 jaar als software ontwikkelaar en architect. Hierbij heb ik veel ervaring opgedaan bij bedrijven in het MKB maar ook grotere, beursgenoteerde bedrijven waaronder in de bouw en financiële wereld.

In 2010 richtte ik samen met 2 partners het bedrijf FlowFabric op, Nederlands eerste dedicated Mendix business partner. Meer dan 4 jaar heb ik met veel plezier gewerkt aan de bouw van dit bedrijf en aan talloze low-code software oplossingen voor onze klanten.

Daarna besloot ik om selectiever te zijn in het aannemen van klanten. Ik ging nadenken over mijn rol in het toewerken naar een meer duurzame wereld. Ik liet FlowFabric los, verdiepte me in ‘Object Thinking’ en ontmoette Dave West. Dit bleek de aanzet tot de oprichting van Object Guild. In Object Guild komen mijn liefde voor techniek en het oplossen van complexe puzzels samen met het bouwen van software ter ondersteuning van de natuurlijke talenten van de mens.

Jonathan van Alteren

Erik

Guild Partner

Ik ben opgegroeid met computers. Op de basisschool was ik al programma’s aan het schrijven op onze Commodore C-64 ‘home computer’. Een eerste commerciële applicatie was een leerlingenadministratie voor de basisschool van mijn vader. Deze is verkocht aan een aantal basisscholen en een administratiekantoor. Het werkte zo prettig volgens de gebruikers, omdat het precies aansloot bij hun werkwijze, wat natuurlijk de inbreng van mijn vader was.

De keuze om informatica te gaan studeren was een no-brainer. Tijdens de studie hielp ik graag anderen met de programmeervakken. In diezelfde periode heb ik nog 2 jaar les gegeven op een MTS. Anderen helpen met (leren) programmeren doe ik nog steeds. Mijn huidige hobby-project is een online platform bouwen waarop kinderen kunnen leren programmeren met objecten.

Ik heb gewerkt als ontwikkelaar, ontwerper/architect, projectleider, adviseur en een periode als hoofd systeemontwikkeling. Altijd in een rol dicht tegen het bouwen van software aan. En met Object Guild kan ik mijn passie en enthousiasme voor software weer helemaal kwijt.

Erik Stel

Dave

Guild Alumnus & Advisor

Prof. David West, Ph.D. begon zijn computercarrière als computeroperator/programmeur in 1968 – hetzelfde jaar dat “Software Engineering” een beroep werd. Sindsdien heeft hij deelgenomen aan elke beweging en revolutie in de informatica, waaronder structured programming, data-driven development, object-oriented development, agile software development, patterns, domain-driven design en design thinking. Hij bekleedde professionele titels variërend van analist tot Chief Information Officer en is professor emeritus. Met zijn Masters in Computer Science (gericht op kunstmatige intelligentie) en in Cultural Anthropology, gevolgd door een Ph.D. in Cognitive Anthropology, combineert hij twee schijnbaar uiteenlopende werelden.

Hij is auteur van de boeken Object Thinking en Design Thinking en heeft meerdere research papers gepubliceerd.

Dave is op afstand nog betrokken om de antropologische visie van Object Guild scherp te houden.

Prof. David West

 

Benieuwd hoe we te werk gaan?

Zo’n verhaal en missie is altijd mooi, maar wij voegen graag daad bij ons woord. In onze ‘werkwijze’ vertellen we je daarom graag meer over hoe we precies te werk gaan. Nieuwsgierig geworden naar wat onze manier van werken voor jou kan betekenen? Check dan snel het ‘resultaat’.